29 סוגים שונים של לחם


הכירו את סוגי הלחם השונים בכל רחבי העולם, את המאפיינים המייחדים לכל אחד וכיצד התרבויות השונות נהנות ממנו כחלק מהתזונה.

לחם הוא המזון הנצרך ביותר בעולם והוא מהווה מזון בסיסי מאז התקופות המוקדמות ביותר. יש עדויות מלפני 30,000 שנה באירופה שהאדם הקדום השתמש בתמציות עמילן, אולי משורשי ירקות ושרכים, להכנת לחם שטוח.
האדם הניאוליתי בסביבות 10,000 לפני הספירה גילה את החקלאות והשתמש בדגנים להכנת הלחם שלו. המצרים הקדמונים, לעומת זאת, השתמשו בשמרים כסוכן ממריץ כבר בשנת 4,000 לפני הספירה. היוונים למדו את סודות הכנת הלחם מהמצרים ולאחר מכן הפיצו אותה ברחבי אירופה.

יחד עם חיטה, הלחם נחשב חשוב יותר מבשר בקרב הרומאים הקדמונים. צבע הלחם הנצרך הצביע גם על מעמדו החברתי של הלחם – ככל שהוא כהה יותר, כך הדירוג החברתי נמוך יותר.

לחם באגט

זהו לחם שמרים שמקורו בצרפת ובעל צורתו הארוכה והארוכה ובה חריצים המאפשרים הרחבת גז. המכונה גם לחם צרפתי או מקלות צרפתיים, בגטים עשויים בדרך כלל מקמח, מים, שמרים ומלח, ומראהו מזוהה מאוד לחובבי הלחם למיניהם.

לחם בריוש
לחם צרפתי עשוי חמאה וביצים, בריוש קליל במיוחד ובעל מתיקות עדינה. הקרום שלו רך ויש לו גוון צהוב-זהוב בשל הביצה שמברישים עליה ממש לפני האפייה. אפילו עם טוסט צרפתי, לחם בריוש הוא בחירה מושלמת, ואם מעולם לא טעמתם סוג זה של לחם, אין זמן טוב יותר מאשר כרגע להתחיל.

לחם ג'בטה
סיאבטה היא המילה האיטלקית ל"נעלי בית ", ולחם זה מתוצרת איטלקית מורכב מכמה מרכיבים בסיסיים בלבד, כולל מים, מלח, שמרים וקמח חיטה. תלוי היכן באיטליה אתה מוצא סוג זה של לחם, הקרום ואפילו המרקם שלו יכולים להשתנות, אך המרכיבים העיקריים זהים לחלוטין בכל כיכר שתמצא. לחם צ'יאבטה מושלם לפאניני וכריכים, כמו גם למנות רבות אחרות.

עוד באותו נושא:  רשימת כל מרכזי מחוננים בישראל

לחם פוקצ'ה
סוג זה של לחם מגיע מאיטליה ונאפה בדרך כלל בתבנית אפייה כך שהוא יוצא שטוח. הבצק דומה מאוד לבצק פיצה ולרוב מצופה בשמן זית לפני האפייה. הקרום יוצא פריך אך עדין, ותוכל להוסיף למתכון עשבי תיבול ושום שונים אם תרצה. ניתן לאכול לחם פוקצ'ה מעצמו או לטבול במרק או רוטב סלט ומטבלים אחרים.

לחם רב גרעיני
עם טעם לב עשיר, לחם רב גרעיני משתמש בדרך כלל בדגנים כגון שיבולת שועל, שעורה, פשתן ודוחן, כמו גם אחרים, כך שהוא בריא וטעים במיוחד. הוא מושלם עבור טוסט הבוקר שלך, כריכים, או לטבול בתחבושות או בשמן צמחי שפוזרו עשבי תיבול.

פיתה
יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות עם פיסת לחם פיתה, כולל לטבול אותו לרטבים לאחר שחתכת אותו לפלחים ולמלא אותו עם בשרים מסוגים שונים לכריך טעים וטעים. מקורו של לחם פיתה במערב התיכון ומתבשל בטמפרטורות גבוהות מאוד, מה שגורם לנוזלי הבצק להימלט. יש גם בועת אוויר גדולה במרכז – "כיס" הלחם – למלית בשר ומזונות אחרים, והיא עשויה בעיקר מקמח חיטה.

לחם שיפון
לחם שיפון עשוי מקמח שיפון וקמח לחם, ומורכב מפירוק הדוק וטעם חזק מאוד. חלק מהאופים אפילו מוסיפים זרעי קימל או זרעי שמיר, כך שטעמם יהיה מעט ארצי. בכריכים מסוימים-בעיקר, כריכי קורנביף ופסטרמה-לחם השיפון הוא שנותן לו את הטעם החתימה שרוב האנשים אוהבים, והם הופכים להיות מוערכים עוד יותר כאשר מוסיפים מעט חרדל.

לחם מחמצת
עם לחם מחמצת, משתמשים בהתחלה בהתחלה ליצירת המתכון. המתנע בדרך כלל מורכב משילוב מותסס של מים וקמח, אשר בתורו מכין כמויות רבות של לחם. יתרון נוסף של סוג לחם זה הוא שהמתנע מחזיק זמן רב מאוד, מה שאומר שאפשר להכין כיכר לחם מחמצת למשך זמן רב מאוד.

עוד באותו נושא:  רשימת ציוד לכיתה ד

ללחם מחמצת יש קרום עבה נחמד ומרכז לעיס רך, יחד עם בועות אוויר גדולות מאוד. יש לו גם טעם מאוד ייחודי שתרצו יותר ממנו לאחר שתנסו אותו, והוא יכול ללוות כל סוג של כריך שתרצו להכין.
לחם מלא
עם לחם לבן משתמשים רק בחלקים של גרעיני החיטה, אך בלחם מחיטה מלאה החיידק והסובין שלמים. מה זה אומר עבור אלה שאוכלים את הלחם הזה? המשמעות היא שהלחם מזין יותר ויש בו הרבה יותר סיבים מאשר לחם רגיל. אתה יכול להשתמש בלחם מחיטה מלאה לכל סוג של כריך שהיית משתמש בו בדרך כלל בלחם לבן, ותוכל להמציא מתכונים משלך אם אתה מספיק יצירתי.

סוגי לחם ייחודיים ומיוחדים

לחם ארפה
הלחם הנאכל בעיקר בקולומביה ובוונצואלה, עשוי מקמח תירס והוא שטוח ועגול. אתה יכול לאפות אותו, לצלות אותו או לטגן אותו, ואפשר גם לכלול מילויים שונים כגון בקר טחון ושעועית שחורה. מכיוון שהוא אינו עשוי מחיטה, לחם ארפה נטול גלוטן באופן טבעי.

בייגלים
בייגל בדרך כלל מבושלים במים לזמן קצר ואז נאפים אחר כך. הם עגולים, מגיעים בשני חלקים ובעלי חור במרכז. החלק הטוב ביותר בקניית בייגל הוא סוגים רבים שלהם, כגון ביצה, קינמון ואוכמניות. נסה אותם בצורה מסורתית על ידי אכילת אותם עם סלמון או גבינת שמנת.

לחם צ'אפאטי
לחם צ'אפאטי, הלחם ההודי הפופולרי, בדרך כלל צלוי עד שהוא מקבל מראה מנומש. אפשר לאכול אותו עם ירקות או עדשים, או אפילו להכין איתו כריך. בדרך כלל הוא עשוי מקמח מלא ומבושל ללא שמן, ואפילו אפשר להוסיף לו מעט חמאה אם ​​תרצו שיהיה לו קצת יותר טעם.

לחם דמפר

https://www.homestratosphere.com/types-of-bread/

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *