רשימה של דגנים ללא גלוטן ועם גלוטן
כל סוגי הדגנים הם מקורות טובים לפחמימות מורכבות וכמה ויטמינים ומינרלים מרכזיים, אך דגנים מלאים – הסוגים הבריאותיים ביותר של דגנים – בפרט מהווים חלק חשוב בתזונה בריאה.
כל סוגי הדגנים מכילים באופן טבעי סיבים, שעוזר לכם להרגיש שבעים ומלאים – מה שמקל על שמירה על משקל גוף בריא. דגנים מלאים קשורים גם לסיכון נמוך יותר למחלות לב, סוכרת, סוגים מסוימים של סרטן ובעיות בריאותיות אחרות.
ההנחיות התזונתיים ממליצים שלפחות מחצית מכל הדגנים שאתם אוכלים יהיו דגנים מלאים. אם אתם כמו רוב האנשים, אז אתם לא צורכים מספיק דגנים מלאים – אז לראות איך להגדיל את כמות הדגנים מלאים חלק התזונה הבריאה שלכם.
תקציר:
האם יש גלוטן בשיבולת שועל? שיבולת שועל מכילה אבנין, שהוא חלבון הדומה לגלוטן. מחקרים הראו שרוב האנשים הסובלים מצליאק יכולים לסבול שיבולת שועל ללא גלוטן ללא בעיות. הבעיה היא שלפעמים שיבולת שועל מיוצרת באותו מקום כמו חיטה, שעורה ושיפון, ואז מזוהמת עם דגנים אחרים אלה.
האם יש גלוטן באורז – אורז הוא בדרך כלל ללא גלוטן. זה כולל את כל הזנים, כגון לבן או חום, גרגר ארוך או קצר, בסמטי ולא.
האם יש גלוטן בשיפון: שיפון מכיל חלבון גלוטן הנקרא סקלין. לכן, יש להימנע משיפון כאשר מקפידים על תזונה קפדנית ללא גלוטן.
האם יש גלוטן בכוסמין? כוסמין, דגן קדום, הוא זן מובהק של חיטה. כמו כל החיטה, הוא מכיל גלוטן. לכן, עליך להימנע מכוסמין אם יש לך מחלת צליאק או אי סבילות לגלוטן. עם זאת, עבור רוב האנשים, הכוסמין בטוח לחלוטין והופך תוספת עשירה בחומרים מזינים לתזונה.
האם י' גלוטן באבקת אפייה? – מטבעה, אבקת אפייה היא ללא גלוטן מכיוון שאין בה חיטה, שיפון, שעורה או דגנים המכילים את החלבון.
האם יש גלוטן בקורנפלור – תירס הוא דגן ללא גלוטן, ובדרך כלל אין צורך במרכיבים אחרים להכנת עמילן תירס. כתוצאה מכך, קורנפלור טהור – המכיל 100% עמילן תירס – הוא ללא גלוטן באופן טבעי.
רשימת סוגי דגנים שמכילים גלוטן
- חיטה
- שיפון – מכיל גלוטן
- שעורה
- סוּבִּין
- בורגול
- סוֹלֶת
- שיפון
- כוסמין – יש להבדיל בין הכוסמת לבין הכוסמין – דגן בעל שם דומה אך אינו קשור מבחינה בוטנית לכוסמת. הכוסמין הוא שם מקראי לדגן שנגזר מן החיטה וכמוה מכיל גלוטן
רשימת סוגי דגנים – ללא גלוטן
- יַרְבּוּז (בלועזית: אָמָרָנט)
- תִירָס
- כל סוגי האורז אורז (חום, לבן, פראי) – לא מכילים גלוטן, לגבי אורז פרא זה פתוח לדיון האם הם דגנים – יש אנשים שנשבעים שזה דגן, יש אנשים שנשבעים שזה לא.
- טף – הדגן של האתיופים
- דוּרָה
- שיבולת שועל – (על אף שהיא ללא גלוטן, יש שנמנעים ממנה בגלל שהיא גדלה ליד חיטה שמכילה גלוטן)
- קינואה – לא באמת דגן, אבל מוכרת ככזה
- דוחן – דוחן הוא גידולים חשוב באזורים הטרופיים למחצה של אסיה ואפריקה (במיוחד בהודו, מאלי, ניגריה וניז'ר), עם 97% מייצור הדוחן במדינות מתפתחות.
- קאניווה – קרובת משפחה פחות מוכרת של הקינואה שמגיעה מהרי האנדים
- כוסמת – מקורה של הכוסמת ברוסיה, שם זכתה לכינוי "קאשה"
שלום רב תודה רבה על המיידע היקר . ברצוני להדפיס אותו והפירסומות לא מאפשרות יש לכם פיתרון ?
תשלחי את המייל שלך ל [email protected] ונשלח לך
כוסמת כן מכילה גלוטן
האם קיימים גריסים ללא גלוטן?תודה
שלום רב גם אני הייתי רוצה להדפיס הפירסומות לא מאפשרות.
המיידע היקר מאוד תודה מראש