יש חגיגה? אז יש עוגה!
רשימת כל סוגי העוגות (שאנחנו מכירים, אם פספסנו משהו – הוסיפו בתגובות) לאנשים שמבינים באמת מה זה אוכל מנחם!
שטרודל
עוגת תפוחים ממוצא גרמני עם ציפוי קרמל – נקראית בעברית כרוכית ונראית ככה -> @
Prefix
בבקה
עוגה מתוקה קלועה ממוצא יהודי אשכנזי, הפופולרית בישראל, במטבח היהודי האמריקני ובמקומות אחרים בפזורה היהודית. היא עשויה מבצק עם מחמצת שמרים שמרודד ומפוזר במלית כמו שוקולד, קינמון, פרי או גבינה, ואז מגולגל לצורת צמה לפני האפייה.
Prefix
בסבוסה
(ההיא. מהשיר האלמותי בסבוסה די..) היא עוגה מתוקה מזרח תיכונית מסורתית שמקורה במצרים. היא עשויה מבלילת סולת וממתיק כתמצית לימון או בסירופ פשוט מי ורדים. עוגת הסולת פופולאריצ במטבח המזרח תיכוניי, מטבח יווני, מטבח אזרבייג'ן, מטבח ישראלי ורבים אחרים. השם הפרסי של העוגה, סאמלי, נכנס גם ליוונית וטורקית.
Prefix
עוגת בטנברג
זה עוגת ספוג קלה המוחזקת יחד עם ריבה. העוגה מכוסה במרציפן, וכאשר היא חתוכה בחתך רוחב, מציגה תבנית של שחמט בצבעים ורוד וצהוב לסירוגין.
העוגה הראשונה נאפתה בשנת 1884 כדי לחגוג את חתונת הנסיך לואי מבטנברג עם הנסיכה ויקטוריה, נכדתה של המלכה ויקטוריה וסבתה של הנסיך פיליפ.
Prefix
באום-קוחן (עוגת עץ)
Baumkuchen היא מאפה מסורתי של מדינות רבות באירופה, וגם חטיף וקינוח פופולרי ביפן. הטבעות האופייניות, הדומות לטבעות עץ כאשר פורסים אותה, מעניקות לעוגה את שמה הגרמני, Baumkuchen, שבאופן מילולי מתרגם ל"עוגת עץ "
Prefix
בלונדי
בלונדי (המכונה גם בראוניז בלונד) הוא בר קינוחים עשיר ומתוק. הוא דומה לבראוניז השוקולד המסורתי, אך משתמשים בוניל במקום קקאו. בלונדי עשויות מקמח, סוכר חום, חמאה, ביצים, אבקת אפיה ווניל, ועשויות להכיל גם אגוזי מלך או אגוזי פקאן. בלונדי מכילות לרוב צ'יפס שוקולד לבן או מריר.
Prefix
בראוני
בראוניז שוקולד או פשוט בראוני הוא פינוק שוקולד מרובע או מלבני. הבראוניז מופיעים במגוון צורות ועשויים להיות פאדג'י או עוגתי, תלוי בצפיפותם. הם עשויים לכלול אגוזים, ציפוי, גבינת שמנת, שוקולד צ'יפס או מרכיבים אחרים. וריאציה שנעשתה עם סוכר חום ווניל ולא שוקולד בבלילה נקראת בראוניז בלונדיני או בלונדי. הבראוניז פותח בארצות הברית בסוף המאה ה -19 ופופולארי בארצות הברית ובקנדה במחצית הראשונה של המאה העשרים.
Prefix
בוצ'לטו
היא עוגה עגולה סיציליאנית. Buccellato מכילה תאנים ואגוזים. העוגה נאפית באופן מסורתי בחג המולד בסיציליה.
אין להתבלבל עם העוגה הלוקצ'ית המסורתית המובהקת, עם אותו שם, הבוקלאטו (די לוקה), אם כי שניהם לחמים מתוקים בצורת טבעת המכילים קליפות פרי מסוכרות