רשימת כל סוגי הקפה
כולנו היינו שם, עומדים בתור בבית קפה אהוב, מזיעים כי אנחנו לא לגמרי בטוחים בהבדל בין חליטה קרה לעומת אייס קפה קלאסי או ההבדל בין לאטה לקפוצ׳ינו. אז יש לנו חדשות טובות: אנחנו מכסים הכל מההבדל בין פולי קפה ערביקה ורובוסטה ועד לכל הדרכים לבשל את כוס המהבילה האהובה עליכם. תחזיקו חזק. אנחנו צוללים עמוק לתוך משקה הבוקר שלכם.
סוגים שונים של פולי קפה
בסופרמרקטים בחנויות מתמחות, בדרך כלל תמצאו שני סוגים של פולי קפה למכירה: ערביקה ורובוסטה. אולי אתם תוהים, האם יש הבדל בינהם אז, בהחלט יש. בואו נגיע ישר לזה.
ערביקה
ערביקה הוא סוג הקפה הפופולרי ביותר, ללא ספק. תלוי את מי שואלים, חובבי קפה רבים מעדיפים להשתמש בפולי ערביקה בשל טעמם. בשימוש בדרך כלל לקפה שחור, לפולי ערביקה יש טעם מתוק ומורכב יותר שאפשר לשתות ישירות. הדבר המצחיק הוא שלמרות שהוא הפופולרי ביותר, אין בו קפאין כמו רובוסטה.
רובוסטה
בעוד ערביקה היא הפופולרית ביותר, רובוסטה זולה וחזקה יותר. בגלל הטעם המר שלה, בדרך כלל תראה את רובוסטה משמש למשקאות אספרסו ובתערובות קפה נמס. אם בוקר יום ראשון שלך מתחיל מנומנם, הושיטו יד לכוס קפה שמשתמשת בפולי רובוסטה. תכולת הקפאין הגבוהה שלהם תעיר אותך מיד!
סוגי משקאות קפה
לאטה, אמריקנו, אפגוטו… זה מטורף כל מה שאתה יכול לעשות עם כמה פולים קטנים. בין אם אתם מתחילים בעולם הקפה ובין אם אתם מחשיבים את עצמכם לאניני קפה, יש כל כך הרבה סוגים של משקאות קפה לגלות. הנה כמה מהסוגים הפופולריים ביותר שהוזמנו על ידי חובבי קפה ברחבי הארץ.
קפה שָׁחוֹר
קפה שחור הוא פשוט ככל שיהיה עם פולי קפה טחונים ספוגים במים חמים, מוגשים חמים. מי שעושה מילואים מכיר אותו גם בתוך קפה טורקי או קפה בוץ ואם אתם רוצים להישמע פלצנים, אפשר יכול לקרוא לקפה שחור בשמו הנכון: קפה נואר. מכיוון שהוא לא מטופל בחלב או סוכר (אלה ששותים עם סוכר – אתם יכולים לעזוב…), איכות הקפה חשובה במיוחד.
המהדרין שותים את הקפה השחור שלהם עם תבלינים כמו הל, ציפורן, זנגוויל חוויאג׳ ואפילו קינמון.
קפה לאטה
בתור משקה הקפה הפופולרי ביותר בחוץ, הלאטה מורכב מכוס אספרסו וחלב מאודה עם רק מגע של קצף. ניתן להזמין אותו רגיל או עם זריקת טעם של כל דבר, מווניל ועד תבלין דלעת. (זה הקטע של Starbucks.)
קָפּוּצִ'ינוֹ
קפוצ'ינו הוא לאטה עשוי עם יותר קצף מחלב מאודה, לרוב עם פיזור של אבקת קקאו או קינמון מעל. לפעמים אתה יכול למצוא וריאציות שמשתמשות בשמנת במקום בחלב או כאלה שמכניסות גם זריקת טעם.
אמריקנו
עם טעם דומה לקפה שחור, האמריאנו מורכב ממנת אספרסו מדולל במים חמים. טיפ ממקצוענים: אם אתם מכינים בעצמכם, שפכו תחילה את האספרסו, ולאחר מכן הוסיפו את המים החמים.
אספרסו
ניתן להגיש מנת אספרסו לבד או להשתמש כבסיס לרוב משקאות הקפה, כמו לאטה ומקיאטו.
דופיו – אספרסו כפול
מנה כפולה של אספרסו, הדופיו מושלם להכנסת מרץ נוסף ליום שלכם.
קורטאדו
כמו יין ויאנג, קורטאדו הוא האיזון המושלם בין אספרסו וחלב מאודה. החלב משמש כדי לצמצם את החומציות של האספרסו.
עין אדומה
על שם טיסות חצות טורדניות אלה, עין אדומה יכולה לרפא כל בוקר מייגע. כוס מלאה של קפה חם עם מנת אספרסו מעורבבת, זה בהחלט יקפיץ את הלב שלכם.
גלאו
מקורו בפורטוגל, משקה הקפה החם הזה קשור קשר הדוק ללטה ולקפוצ'ינו. ההבדל היחיד הוא שהוא מכיל בערך פי שניים יותר חלב מוקצף, מה שהופך אותו למשקה קל יותר בהשוואה לשני האחרים.
לונגו – או אספרסו ארוך
לונגו הוא אספרסו עם משיכה ארוכה. ככל שהמשיכה ארוכה יותר, כך יש יותר קפאין ותוכלו ליהנות מכמות גדולה יותר של אונקיות קפאין.
מקיאטו
המקיאטו הוא עוד משקה על בסיס אספרסו שיש עליו כמות קטנה של קצף. זה המדיום השמח בין קפוצ'ינו לדופיו.
מוקה
לכל אוהבי השוקולד שם בחוץ, תתאהבו במוקה (או שאולי כבר יש לכם). המוקה הוא משקה אספרסו שוקולד עם חלב מאודה וקצף.
ריסטרטו
ריסטרטו הוא זריקת אספרסו. הוא משתמש בפחות מים חמים מה שיוצר טעם מתוק יותר בהשוואה לטעם המר של מנה מסורתית של אספרסו או דופיו.
לבן שטוח
המשקה הזה יליד אוסטרליה הוא בעצם קפוצ'ינו ללא קצף או פיזור שוקולד. זה משקה אספרסו עם חלב מאודה.
אפוגטו
האפוגטו הוא תירוץ ליהנות מכדור גלידה בכל שעה ביום (ובכל עונת השנה לדעתי). מוגש עם כדור גלידה וכדור אספרסו, או שניים. האפוגטו הוא מאכל נוסף המוגש על בראוניז.
Café au Lait
Café au lait מושלם למינימליסטי הקפה שרוצה קצת יותר טעם. פשוט הוסף שפריץ של חלב חם לקפה שלך והכל מוכן!
אייריש קופי
אייריש קופי מורכב מקפה שחור, וויסקי וסוכר, ומעליו קצפת.
סוגי אייס קפה – קפה קר
מה יותר מרענן מקפה קר בקיץ? או אולי אתה נהנה מהמשקאות הצוננים האלה כל השנה. (אנחנו כן!) הנה כמה ממשקאות האייס קפה הטובים ביותר שתוכלו ללגום מהם.
אייס קפה
קפה עם קרח, בדרך כלל מוגש עם קורטוב של חלב, שמנת או ממתיק – קפה קר הוא באמת פשוט כמו זה. חובבי קפה קר יודעים שקשה להקציף את המשקה הטעים הזה בבית, אז תרצו לנסות היפרצ'ילר כדי לשלוט במתכון הקפה הקר עשה זאת בעצמך.
אספרסו קר
כמו קפה קר, אפשר להגיש אספרסו אייס ישר או עם קורטוב של חלב, שמנת או ממתיק. אתה יכול גם משקאות על בסיס אספרסו מיוחדים כמו אמריקנו, מוקה, מקיאטו, לאטה ולבנים שטוחים.
חליטה קרה
הקפה הטרנדי ביותר מבין חבורת הקפה הקר, מבשלים קרים מיוצרים על ידי החדרת פולי קפה מכל מקום בין 6-36 שעות, תלוי כמה חזק תרצו את החליטה הקרה שלכם. לאחר שהפולים סיימו את ההשרייה מוסיפים חלב קר או שמנת.
פרפוצ'ינו
פרפוצ'ינו הוא המשקה המפורסם של סטארבקס, הוא משקה קפה קר מעורב עם קצפת וסירופ. אבל לא כל הפראפים עשויים אותו הדבר: היזהרו מגרסאות ללא קפה. אלא אם כן אתה בעניין כזה.
ניטרו
חליטה קרה + בועות חנקן = קפה חליטה קרה עם עקביות מוקצפת, כמו גינס. (זה נמזג גם דרך ברז ניטרו.)
מזגרן
מאזה-מי?! קפה Mazagran הוא הכלאה בין קפה קר, תה ומשקה הרום האהוב עליך. הוא מורכב בדרך כלל מאספרסו, לימון, סוכר ו(לפעמים) רום.
גרניטה
גרניטה קפה היא קינוח איטלקי ממוצא סיציליאני העשוי מקפה מעורבב עם סירופ סוכר (הרבה סוכר!) הגרניטה מוקפאת למשך כמה שעות כשמדי זמן מה מערבלים אותה ידנית במזלג או במכונה מה שמקנה לה מרקם של גרגרי קרח עדינים.