רשימת כל סוגי הקטניות (כולל תמונות)

קטניות או פירות התרמיל הם החלק האכיל של  הפרי או הזרע של צמח כזה (הנקרא גם פולס). קטניות מגדלים בחקלאות מתועשת , בעיקר לצריכת האדם וכמאכל מספוא, בשל התכונות הבריאותיות שלהן יש כאלה המגדלים אותן רק לשם דשן ירוק משפר אדמה.

ערך תזונתי של קטניות

קטניות הן מקור משמעותי לחלבון, סיבים תזונתיים, פחמימות ומינרלים תזונתיים; לדוגמה, 100 גרם של חומוס מבושל מכיל 18 אחוזים מהתצרוכות היומית המומלצת של חלבון, 30 אחוזים של  סיבים תזונתיים, 43 אחוז של  חומצה פולית ו 52 אחוז של עבור מנגן.

כמו מאכלים אחרים המבוססים על צמחים, קטניות אינן מכילות כולסטרול מעט מאוד שומן ונתרן.

כל סוגי הקטניות הן גם מקור מצוין לעמילן עמיד שנשבר על ידי חיידקים במעי הגס שיוצר חומצות שומן קצרות שמהוות אנרגיה לתאים בגוף.

רשימת קטניות ידועות למאכל –  מה נחשב לקטניה?

הקטניות הנפוצות כוללות 9 משפחות עיקריות:

1. שעועית יבשה שכוללות בין השאר

שעועית הכליה
שעועית הכליה או שעועית חומה
שעועית לבנה
שעועית לבנה או שעועית נייבי
שעועית מנומרת
שעועית מנומרת או שעועית פינטו
שעועית לימה
שעועית לימה או פסוליה. אפשר למצוא אותה גם בלבן כשעועית יבשה או ירוקה טרייה
אדזוקי שעועית
שעועית אדזוקי
מאש
שעועית מאש או שעועית מונג
שעועית שחורה

שעועית שחורה

2. משפחת השעועית רחבה שכוללת

פול

פול לסוגיו השונים

3. משפחת האפונים

אפונה

אפונה

4. משפחת פולי החימצה – או בשמם הידוע יותר : חומוס

חומוס חימצה
חומוס לסוגיו השונים

5. משפחת פולים בעלי עין שחורה – לוביה

לוביה

לוביה

6. אפונת יונים

דאל - אפונה יונים

סוג של קטניה שפופולארית בהודו ונקראת גם טור דאל

7. עדשים

עדשים כתומות שחורות ירוקות

עדשים לסוגיהם – כתומות, ירוקות, שחורות.

8. פולי במברה

שעועית במברה נפוצה בעיקר באפריקה

9. סויה

סויה

עוד באותו נושא:  המדריך המלא ורשימת קניות לספרינג רולס ויאטנמי
20 תגובות

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *