רשימת הסוגים העיקריים של בירות

בעוד הפופולאריות של הכנת בירות ביתייות התפוצצה בשנים האחרונות, בירה מורכבת בסופו של דבר מכמה סגנונות בסיסיים. בואו נבחן את סגנונות בירה נפוצים כדי להגביר את הנוחות וההיכרות שלנו עם אחד המשקאות הוותיקים בעולם.

בִּירָה אייל Ale

אייל היא קטגוריה כללית של בירה: תמצאו קטגוריות משנה כמו בירה אייל חומה או בירה אייל חיוורת. זהו סגנון הבירה העתיק ביותר, שראשיתו בימי קדם. מה שמייחד אייל – וגם מנגיש את קטגוריית הבירה הזו למבשלים ביתיים – הוא תסיסה בטמפרטורה חמה לפרק זמן קצר יחסית. בתהליך הבישול, מבשלים מציגים שמרים בעלי תסיסה עליונה, שכפי שהשם מרמז, תוססים על גבי הבירה. תהליך התסיסה הופך את מה שאחרת היה תה שעורה ומאלט למשקה אלכוהולי.

בירה לאגר Lager

לאגרים הם סגנון חדש יותר של בירה עם שני הבדלים עיקריים מאייל. לאגרים מתסיסים זמן רב בטמפרטורה נמוכה, והם מסתמכים על תסיסה של שמרים בתחתית, ששוקעים לתחתית מיכל התסיסה כדי לעשות את הקסם שלהם.

לאגרים נפוצים בקרב מדינות אירופה, כולל צ'כיה, גרמניה והולנד, כמו גם בקנדה, שם הם מהווים יותר ממחצית מכלל מכירות הבירה.

בירה פּוֹרטֶר Porter

סוג זה של בירות, בירות פורטר ידועות בצבע השחור הכהה שלהן ובארומה וטעמים של מאלט צלוי. פורטרים עשויים להיות פירותיים או יבשים בטעמם, אשר נקבע על פי מגוון הלתת הקלוי המשמש בתהליך הבישול.

בירה סטָאוּט Stout

כמו הפורטר , סטאוטים הם בירות כהות וצלויות. הסטאוטים טעמם פחות מתוק מאשר פורטרים ולעתים קרובות יש להם טעם של קפה מר, שמקורו בשעורה קלויה לא מלכתית שמתווספת לתמצית. הם מאופיינים בראש עבה וקרמי. הגינס של אירלנד הוא אחד הסטאוטים הידועים בעולם.

בלונד אייל

הבירה הקלה הזו לשתייה היא חביבת הקיץ, הודות למתיקות המאלט הקלה שלה ועקבות של כשות, שמוסיפות ארומה. כפי שהשם מרמז, לאייר בלונדינית יש צבע חיוור וגוף צלול. הם נוטים להיות פריכים ויבשים, עם מעט עקבות של מרירות, במקום כבדי כשות או טחובים.

עוד באותו נושא:  רשימה של דגנים ללא גלוטן ועם גלוטן

בראון אייל

צבע הבירה החומה נע בין ענבר לחום, עם נגיעות של שוקולד, קרמל, הדרים או אגוזים. בירה חומה היא קצת מעורבת, שכן המאלטים השונים שבהם נעשה שימוש וארץ המוצא יכולים להשפיע מאוד על הטעם והריח של סגנון הבירה הלא מוערך הזה.

פייל אייל או אייל חיוור pale ale

סגנון אנגלי של אייל, אייל חיוור וידוע בצבע הנחושת ובריח הפירותי שלהם. אל תתנו לשם להטעות אתכם: הבירות האלה חזקות מספיק כדי להתאים היטב למאכלים חריפים.

אל האייל החיוור קשורה ה-APA, או ה-American Pale Ale, שהיא מעט הכלאה בין ה-Pale ale האנגלית המסורתית לסגנון ה-IPA. אייל אמריקאי חיוור יותר ובדרך כלל כולל מאלט אמריקאי שתי שורות.

אינדיה פייל אייל

במקור, India Pale Ale או IPA היה פייל אייל בריטי שנרקח עם תוספת כשות. רמות גבוהות של חומר מריר זה הפכו את הבירה ליציבה מספיק כדי לשרוד את השייט הארוך להודו מבלי להתקלקל. מנת הכשות הנוספת מעניקה לבירות IPA את טעמן המר. בהתאם לסגנון הכשות המשמשים, ל-IPAs עשויים להיות טעמי הדרים המקדמים פרי או טעם של שרף ואורן.

מבשלות בירה אמריקאיות לקחו את סגנון ה-IPA ורצו איתו, והציגו טעמים ומרכיבים יוצאי דופן כדי לספק את אהבתם של שותי בירה בארה"ב לסגנון הבירה הזה.

בירת חיטה

קלה לשתייה, סגנון קליל של בירה, בירות חיטה ידועות בטעם רך וחלק וגוף מעורפל. בירות חיטה נוטות לעמים כמו תבלינים או הדרים, כאשר בירת ה-hefeweizen או ללא סינון היא אחד הסגנונות הנפוצים יותר.

בירת פילזנר

תת-מין של לאגר, בירות פילזנר נבדלות במים שלהן, המשתנים מנייטרליים קשים מדי. פילסנרים הם מהלאגרים ההופיסטים ובדרך כלל יש להם טעם יבש ומעט מריר. צבעם הזהוב הבהיר, הגוף הצלול והגימור הפריך הופכים את פילזנר לבירה קיצית פופולרית.

עוד באותו נושא:  רשימת כל סוגי הקטניות (כולל תמונות)

אייל חמוץ

סגנון בירה עתיק שצבר פופולריות בשנים האחרונות, בירות חמוצות עשויות משמרי בר, בדומה ללחם מחמצת. בירות אלו ידועות בטארט טאנג שמשתלב היטב עם פירות טרופיים ותבלינים. בתוך הבירות החמוצות תמצאו למביס, שהן בירות בלגיות חמוצות מעורבות בפירות, גוס, בירה גרמנית חמוצה מכוסברה ומלח ים ופלנדרס, בירה בלגית חמוצה שתססה במיכלי עץ.

היי, אנחנו אוהבים תגובות! תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *